Στις 19 Οκτωβρίου αρχίζει η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν

0

Στις 19 Οκτωβρίου θα ανοίξει η πολύκροτη δίκης του Σαντάμ Χουσεΐν και επτά στενών συνεργατών του. Ο ανατραπείς Ιρακινός ηγέτης κάθεται στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του Ιράκ με νέα ομάδα υπεράσπισης.

Κατά την έναρξη της δίκης, οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για τη σφαγή της Ντουζάιλ, όπου δολοφονήθηκαν 143 κάτοικοι, καταστράφηκαν οι περιουσίες τους και εξορίστηκαν στο εσωτερικό του Ιράκ, έπειτα από επίθεση που είχε δεχθεί η αυτοκινητοπομπή του Σαντάμ το 1982. Η Ντουζάιλ απέχει 60 χλμ από τη Βαγδάτη.

Εν τω μεταξύ, η κόρη του ανατραπέντος ηγέτη γνωστοποίησε πως διορίστηκε νέα ομάδα για την υπεράσπιση του Σαντάμ Χουσεΐν στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου του Ιράκ. Οι 1.500 νομικοί σύμβουλοι που είχαν προσληφθεί απολύθηκαν τον Αύγουστο και έως σήμερα παρέμενε μοναδικός εκπρόσωπος του Σαντάμ ο Ιρακινός δικηγόρος Χαλίλ Ντουλαϊμί, αναφέρει το BBC.

Η Ραγκχντάντ Χουσεΐν δήλωσε πως στη νέα ομάδα θα περιλαμβάνονται επιφανείς δικηγόροι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, εντούτοις δεν έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα. Πρώτο μέλημα της νέας ομάδας υπεράσπισης του Σαντάμ Χουσεΐν θα είναι να έλθει σε επαφή με τον πρώην ηγέτη του Ιράκ.

Σχόλια