Στο αρχείο η υπόθεση Στρος Καν για ομαδικούς βιασμούς

0

Ο Εισαγγελέας Frédéric Fèvre, αποφάσισε να θέσει τέλος στην προκαταρκτική έρευνα που είχε ξεκινήσει την 21η Μαΐου, όταν στα πλαίσια άλλης υπόθεσης κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (υπόθεση Carlton), είχαν προκύψει υποψίες για συμμετοχή του σε ομαδικούς βιασμούς, σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία Βελγίδας εκδιδόμενης, που βρισκόταν στο εν λόγω ξενοδοχείο, ο Στρος Καν την ανάγκασε σε σεξουαλική πράξη μαζί με επιχειρηματία φίλο του. Ωστόσο, η Βελγίδα, με γράμμα που απέστειλε στις αστυνομικές αρχές της Lille, ανασκεύασε τους προηγούμενους ισχυρισμούς της και ανέφερε ότι όλα έγιναν με την συναίνεσή της. Υπενθυμίζεται ότι η Βελγίδα είχε αρνηθεί να καταθέσει μήνυση.

Κατόπιν τούτων, ο Εισαγγελέας, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την στήριξη της κατηγορίας συμμετοχής σε ομαδικό βιασμό, έθεσε αυτήν στο αρχείο. Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έκβαση της υπόθεσης και θεωρούν ότι ο πελάτης τους θα απαλλαχθεί και από τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του.