Στο Βελιγράδι ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ Σ. Μπράμερτς

0

Συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία με θέμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς θα έχει σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Σερζ Μπράμερτς, που επισκέπτεται το Βελιγράδι.
Ο κ. Μπράμερτς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς, τον πρόεδρο του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το ICTY, Ρασίμ Λιάγιτς, τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για τη σύλληψη των καταζητούμενων, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς και τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Βελιγραδίου, Ντράγκολιουμπ Αλμπιγιάνιτς.

Η σερβική ηγεσία βλέπει την επίσκεψη Μπράμερτς ως ευκαιρία για τη διατύπωση παρατηρήσεων στις απευθείας επαφές με την ομάδα δράσης για τον εντοπισμό των Μλάντιτς και Χάτζιτς, ενώ εμφανίζεται διατεθειμένη να υιοθετήσει οποιαδήποτε πρόταση διατυπώσει ο εισαγγελέας του ΔΠΔ σχετικά.
Η Σερβία έχει επικριθεί έντονα αρκετές φορές για την αδυναμία της έως σήμερα να συλλάβει τους δύο καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου.

Σχόλια