Στο Βελιγράδι ο Σερζ Μπράμερτζ

0

Διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Σερζ Μπράμερτζ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τανγιούνγκ», η απόφαση για την υλοποίηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την έναρξη της επικύρωσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης (ΣΑΑ), θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση του κ. Μπράμερτζ σχετικά με τη συνεργασία της Σερβίας με το ΔΠΔ.

Ο Βέλγος γενικός εισαγγελέας θα προετοιμάσει την τακτική, εξάμηνη, έκθεσή του για τη συνεργασία (της Σερβίας) με το ICTY , την οποία θα υποβάλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η αναφορά θα παρουσιαστεί στα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Ο κ. Μπράμερτζ, που επισκέφθηκε την Κροατία και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε – από το Σαράγεβο – ότι η σύλληψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου πρώην αρχηγού των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, Ράτκο Μλάντιτς και του Γκόραν Χάτζιτς αποτελεί προτεραιότητα του ICTY.