Στο ΕΔΑΔ προσέφυγε η Καρολίνα του Μονακό

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ακροαματική διαδικασία επί της αγωγής που κατέθεσε η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό για τη δημοσίευση φωτογραφιών της ιδίας και του συζύγου της σε διακοπές.
Η Καρολίνα και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ερνέστος του Ανόβερου, έχουν επλακεί σε μία μακρά δικαστική διαμάχη, με στόχο να απαγορεύσουν τη δημοσίευση φωτογραφιών που ελήφθησαν χωρίς προηγούμενη άδεια από τους ίδιους.
Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, το 2004, ανέτρεψε αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, κρίνοντας ότι οι επίμαχες φωτογραφίες παραβιάζουν το δικαίωμα της Καρολίνας για σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής.
Οι φωτογραφίες που οδήγησαν την πριγκίπισσα του Μονακό στα δικαστήρια αφορούν στιγμιότυπο από χειμερινές διακοπές της ίδιας και του συζύγου της με συνοδευτικό κείμενο που έκανε αναφορά στην κακή υγεία του πατέρα της, πρίγκιπα Ρενιέ.
Η γερμανική δικαιοσύνη αρχικώς δικαίωσε τα περιοδικά, υποστηρίζοντας ότι η κακή υγεία του Ρενιέ είναι αντικείμενο γενικού ενδιαφέροντος και ότι ο Τύπος δικαιούται να αναφέρεται στο πώς τα παιδιά του συνδυάζουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις με την ανάγκη διακοπών.

Σχόλια