Στο εδώλιο επειδή κάθισε πάνω σε πηλίκιο

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε γάλλος αντιπυρηνικός διαδηλωτής με τις κατηγορίες ότι προέβαλε αντίσταση σε χωροφύλακα στη διάρκεια κινητοποίησης κατά της διέλευσης γερμανικού τραίνου μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων και ότι προκάλεσε ελαφρά φθορά σε πηλίκιο χωροφύλακα, πάνω στο οποίο κάθισε.

Στη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο Σελτς της ανατολικής Γαλλίας, κατά τη διέλευση τρένου που μετέφερε γερμανικά πυρηνικά απόβλητα στις 6 Φεβρουαρίου του 2002, ο Ρομπέρ Ζοασίμ κατηγορείται ότι προέβαλε αντίσταση με βία σε χωροφύλακα που πήγε να τον συλλάβει και ότι όταν μπήκε σε όχημα της χωροφυλακής, σκόπιμα κάθισε πάνω στο πηλίκιο ενός άλλου χωροφύλακακα.

Στην ακροαματική διαδικασία στο πλημμελειοδικείο του Στρασβούργου, ο κατηγορούμενος, 56 ετών και τραπεζικός υπάλληλος, συνοδευόταν από 10μελή επιτροπή υποστήριξης.

Ενθερμος πολέμιος των πυρηνικών τα τελευταία 30 χρόνια, ο Ζοασίμ δήλωσε ότι κατά το επεισόδιο δεν ήταν καθόλου βίαιος, ενώ παραδέχτηκε ότι κάθισε πάνω στο πηλίκιο αλλά άθελά του, καθώς σπρώχτηκε να κάτσει εκεί.

Η εισαγγελία πρότεινε ο κατηγορούμενος να πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ όσον αφορά το πηλίκιο και 700 ευρώ για την ανυπακοή που επέδειξε.

Σχόλια