Στο εδώλιο ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλεπέν για συνεργία σε εκστρατεία δυσφήμισης του προέδρου της χώρας, Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν κατηγορείται ότι είχε βάλει στο στόχαστρό του κ. Σαρκοζί την περίοδο που οι δύο πολιτικοί εμφανίζονταν ως οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, το 2004.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει ήδη ανακριθεί από τις αρμόδιες αρχές για την εν λόγω υπόθεση και αρνείται ότι διέσπειρε ψευδείς κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί.

Από την πλευρά του, κατηγορεί τις ανακριτικές αρχές για μεροληψία υπέρ του προέδρου της Γαλλίας. Σε ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης ο Ντε Βιλπέν αναφέρει ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση παραπομπής του σε δίκη. «Καθόλη την έρευνα, η αλήθεια για τα γεγονότα και ο νόμος διαστρεβλώθηκαν προς όφελος μίας πολιτικής πλευράς που βρίσκεται σήμερα στην προεδρία της Δημοκρατίας», δηλώνει αναφερόμενος στον Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν ανακρίθηκε σχετικά με την υπόθεση “Clearstream” το Δεκέμβριο του 2006. Κατηγορείται ότι διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης μια πλαστή λίστα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κ. Σαρκοζί, τα οποία εμφανίζονταν να διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό του Λουξεμβούργου, Clearstream.

Στους λογαριασμούς καταγγέλθηκε ότι είχαν κατατεθεί προμήθειες από τη σύμβαση πώλησης γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν, ύψους 2,8 δις δολαρίων, το 1991.

Οι Βιλπέν και Σαρκοζί διετέλεσαν υπουργοί επί προεδρίας, Ζακ Σιράκ και είχαν πολλές φορές έρθει σε σύγκρουση.

Ο Ζακ Σιράκ είχε προτείνει τον Βιλπέν για να διεκδικήσει το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου αλλά το κόμμα επέλεξε τελικά τον Νικολά Σαρκοζί.