Στο εδώλιο ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρ κατηγορούμενος για διαφθορά και φοροδιαφυγή την περίοδο που ήταν υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.
Ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2008, δεν έχει πάψει να διακηρύσσει την αθωότητά του.
Στο δικαστήριο θα οδηγηθεί βαρυνόμενες με τις κατηγορίες διαφθοράς, κατάχρησης εμπιστοσύνης, και φοροδιαφυγής μέσω πλαστών φορολογικών στοιχείων. 

«Η δίκη με την κατηγορία της διαφθοράς με κατηγορούμενο τον κ. Ολμερτ ξεκινά αύριο ενώπιον δικαστηρίου της περιφέρειας της Ιερουσαλήμ» αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου της Δικαιοσύνης.
Ο Εχούντ Ολμέρτ παραιτήθηκε υπό το βάρος των καταγγελιών για διαφθορά την 21η Σεπτεμβρίου 2008, οπότε και αρχηγός του κόμματος Καντίμα έγινε η Τζίπι Λίβνι, τότε υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.
Τα στοιχεία με τα οποία τελικά παραπέμπεται σε δίκη προέρχονται από τον «φάκελο Ταλάνσκι», και αφορύν τις σχέσεις του με Ισραηλινό επιχειρηματία της Νέας Υόρκης που ενίσχυε τον Ολμέρτ με μεγάλα ποσά για εκλογικούς σκοπούς.

Σχόλια