Στο εδώλιο ο χρηματιστής από το Τέξας Άλεν Στάνφορντ

0

Αύριο ξεκινά στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών η δίκη του χρηματιστή από το Τέξας ο Άλεν Στάνφορντ, ο οποίος κατηγορείται για την οικονομική απάτη επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Στάνφορντ θα εμφανιστεί στο περιφερειακό δικαστήριο στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα του απαγγέλθηκαν 21 κατηγορίες για απάτη, συνωμοσία και παρεμφερή αδικήματα.

Οι ομοσπονδιακοί δικαστές τον κατηγορούν ότι είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση έκδοσης πλαστών τίτλων και καταθετικών λογαριασμών από την “”offshore τράπεζα”” που διέθετε στην Αντίγκουα.

Ο Στάνφορντ συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι της ερωμένης του στη Βιρτζίνια.

Έκτοτε βρίσκεται κρατούμενος από τις ομοσπονδιακές αρχές και θα μεταφερθεί στο Χιούστον για να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο που έχει διατυπωθεί σε βάρος του.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Αντίγκουα και των Μπαρμπέιντος απομάκρυναν από τη θέση του τον επικεφαλής του οικονομικού σχεδιασμού Λερόι Κινγκ μετά τη διατύπωση κατηγοριών εναντίον του από την αμερικανικές αρχές ότι ενέχεται στην υπόθεση Στάνφορντ.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας αυτής της Καραϊβικής, Τζάστιν Σάιμον δήλωσε ότι δέχθηκε αίτημα των αμερικανικών αρχών να κρατηθεί ο Κινγκ εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την έκδοση του στις ΗΠΑ.

Ο Κινγκ ήδη έχει παυθεί των καθηκόντων του ως επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Αντίγκουα και των Μπαρμπέιντος.

Σχόλια