Στο εδώλιο ομογενής πρώην βουλευτής στην Αυστραλία

0

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας Ανδρέας Θεοφάνους. Συγκεκριμένα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, καθώς και ότι έλαβε παράνομα τέσσερις χιλιάδες δολάρια προκειμένου να εξυπηρετήσει μια κινέζα σε μεταναστευτικά θέματα. Ο ίδιος παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο, όπου ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσής του να γίνει στις 30 Μαρτίου το 2005.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του ελληνοκύπριου ομογενούς δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη, αν δε γίνει δεκτή η αίτησή του για κάλυψη των εξόδων από το κράτος, καθώς μέχρι στιγμής οι δικαστικοί αγώνες έχουν στοιχίσει στον Θεοφάνους 500.000 δολάρια.

Τον Ιούνιο του 2002 ο Ανδρέας Θεοφάνους είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 χρόνων, καθώς κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες συνωμοσίας κατά της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δύο κατηγορίες δωροληψίας και είναι ο πρώτος ομοσπονδιακός βουλευτής στην Αυστραλία που έχει καταδικαστεί για τις ανωτέρω πράξεις. Η ποινή του ελαττώθηκε πέρυσι από το Εφετείο, όπου διεγράφη η πρώτη εκ των δύο κατηγοριών συνωμοσίας και ορίστηκε επανεξέταση της δεύτερης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Σχόλια