Στο φως νέες φωτογραφίες στρατιωτών του Ισραήλ με Παλαιστινίους κρατουμένους

0

Ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες που απεικονίζουν ισραηλινούς στρατιώτες με Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια έρχονται στο φως της δημοσιότητας στο Ισραήλ. Λίγα 24ωρα μετά την υπόθεση της οπλίτου Εντέν Αμπαρτζίλ που έκανε λόγο για αναμνηστικά από τη θητεία της, όταν βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα λόγω αντίστοιχων φωτογραφιών που ανήρτησε στο διαδίκτυο, η δημοσιοποίηση περισσότερων εικόνων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο Ισραήλ καταγγέλουν την πρακτική αυτή κάνοντας λόγο για εξευτελιστική μεταχείριση των κρατουμένων και καλούν το κράτος να λάβει μέτρα για την προστασία τους.
Μεταξύ άλλων, οι νέες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, απεικονίζουν ισραηλινούς στρατιώτες να περιστοιχίζουν έναν γονατισμένο κρατούμενο, ή άλλον στρατιώτη ξαπλωμένο δίπλα σε έναν Παλαιστίνιο που κάθεται με τα χέρια δεμένα πιστάγκωνα, ή ακόμη έναν άλλον να στέκεται δίπλα σε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο, που μεταφέρεται με νοσοκομειακό.

Σχόλια