Στο μικροσκόπιο των αρχών η πλουσιότερη γυναίκα στη Γαλλία

0

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων θα ανακριθεί η πλουσιότερη γυναίκα στη Γαλλία, Λιλιάν Μπετανκούρ. Η γαλλική αστυνομία διεξάγει τη σχετική έρευνα, στο πλαίσιο του πρόσφατου σκανδάλου που πλήττει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Ο γάλλος πρόεδρος έχει έλθει σε δύσκολη θέση μετά τις δηλώσεις της πρώην λογίστριας της 87χρονης κληρονόμου της LOREAL Μπετανκούρ, ότι η δισεκατομμυριούχος και ο εκλιπών σύζυγός της είχαν κάνει παράνομες δωρεές χρημάτων σε συντηρητικούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007.
Τον Ιούνιο, δημοσιοποιήθηκαν μυστικές ηχογραφήσεις στις οποίες φέρεται ότι οι σύμβουλοι της Μπετανκούρ συζητούν για αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς της στην Ελβετία και σε νησί στις Σεϊχέλες, ενώ η ανακοίνωση για την επικείμενη ανάκριση της Μπετανκούρ γίνεται την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ προσπαθεί να απορρίψει νέες κατηγορίες που ήρθαν στο φως το Σαββατοκύριακο για σύγκρουση συμφερόντων. Ο Βερτ φέρεται να άσκησε πιέσεις στον διαχειριστή της περιουσίας της Μπετανκούρ για να προσλάβει τη σύζυγό του Φλοράνς Βερτ το Νοέμβριο του 2007. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σχόλια