Συμβιβασμός της Transoscean με την αμερικανική κυβέρνηση

0

H εταιρεία συμφώνησε να αποδεχθεί την υπαιτιότητά της για τις παραβάσεις της ομοσπονδιακής περιβαλλοντικής νομοθεσίας (Clean Water Act) και να καταβάλει συνολικά 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο για τις αστικές και ποινικές της ευθύνες.

Βάσει της συμφωνίας η Transoscean θα αναλάβει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργικής ασφάλειας των πετρελαϊκών σταθμών που διαχειρίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να ισχύσει η συμφωνία συμβιβασμού στην οποία κατέληξαν τα μέρη, θα πρέπει να εγκριθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. «Αυτή η λύση των ποινικών κατηγοριών και αστικών αξιώσεων απέναντι στην Transoscean μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη δικαιοσύνη για την ανθρώπινη, περιβαλλοντική και οικονομική αναστάτωση που προκλήθηκε από την καταστροφή στο Deepwater Horizon.

Με αυτή την συμφωνία η Transoscean αναλαμβάνει την ποινική ευθύνη για την συμπεριφορά της και καταβάλλει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αστικές και ποινικές κυρώσεις προς όφελος των πολιτειών στον Κόλπο», σχολίασε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ EricHolder.

Σχόλια