Συμβούλιο της Ευρώπης: πρόσκληση για επικύρωση της σύμβασης προστασίας των γυναικών από τη βία

0

Κάλεσμα για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας απευθύνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς μόλις 11 από τα 47 κράτη-μέλη του έχουν προβεί σε αυτή.

Με αφορμή την επικύρωση της Σύμβασης από την Ανδόρα και την Αυστρία, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland, κάλεσε και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προχωρήσουν άμεσα στην επικύρωση της σύμβασης, που αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο, για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Η έναρξη ισχύος της σύμβασης έχει οριστεί για την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους, καθώς οι κυβερνήσεις που την έχουν ήδη κυρώσει χρειάζονται χρόνο για τη λήψη των  αναγκαίων για την εφαρμογή της μέτρων.
 
Την εν λόγω σύμβαση έχουν μέχρι στιγμής επικυρώσει, η Ανδόρα, η Αλβανία, η Αυστρία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, η Σερβία,η Ισπανία και η Τουρκία, ενώ η Δανία αναμένεται να την επικυρώσει αυτήν την εβδομάδα.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Σύμβασης πατήστε εδώ.
 
 

 

Σχόλια