Συμφωνία των «27» για την μετανάστευση

0

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν ομοφώνως σε πολιτική συμφωνία για ένα «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το δικαίωμα του Ασύλου», το οποίο επεξεργάστηκε η γαλλική προεδρία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ανωτέρω Σύμφωνο θα τεθεί προς υπογραφή από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) επί γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, τον μήνα Οκτώβριο, όπως επιβεβαίωσε στις Κάννες και από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Μπρις Ορτεφέ.
Τον Γάλλο υπουργό για τη Μετανάστευση στη δήλωσή του αυτή περιστοίχισαν οι ομόλογοί του της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.
Τον Οκτώβριο του 2008, στις Βρυξέλλες, η γαλλική προεδρία θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Η γενική παρατήρηση για το Σύμφωνο αυτό είναι ότι οι όροι εισόδου στην ΕΕ και μετακίνησης στα όρια της ΕΕ των μεταναστών γίνονται δυσχερέστεροι, όπως προβλέπεται κι η απέλαση, για λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατάφεραν να εγκατασταθούν σε μία χώρα μέλος της Ένωσης. Ρυθμίζονται, όμως, ταυτοχρόνως κάποια θέματα οικογενειακής συμβίωσης των μεταναστών στην ΕΕ με αυτό.

Σχόλια