Συμφωνία ύψους 92,2 δισ. δολ. για ν/σ που αφορά πολεμικές δαπάνες

0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις οι οποίες πρόβαλαν τις διαφωνίες των Ρεπουμπλικάνων σε διάφορα θέματα του προϋπολογισμού στο πλαίσιο του αυξανόμενου κόστους του πολέμου στο Ιράκ έφθασε κοντά σε συμφωνία ύψους 92,2 δισ. δολαρίων για νομοσχέδιο που αφορά πολεμικές δαπάνες.

Οι περισσότερες από τις νέες δαπάνες αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και την οικονομική στήριξη του Στρατού και του Ναυτικού για την υπόλοιπη διάρκεια του οικονομικού έτους που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης, προβλέπονται 50 δισ. δολάρια για έκτακτη χρηματοδότηση, κυρίως των επιχειρήσεων του Ιράκ.

Οι αμερικανικές επενδύσεις στο Ιράκ από τότε που άρχισε ο πόλεμος προσεγγίζουν σήμερα τα 370 δισ. δολάρια. Με τους Ρεπουμπλικάνους όμως να δέχονται πιέσεις για να επιβραδύνουν το ρυθμό αύξησης των κυβερνητικών δαπανών, οι διαφωνίες ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή, οι νομοθέτες θα πρέπει να ανταποκριθούν και στις ανάγκες του εγχώριου προϋπολογισμού: δαπάνες για εκπαίδευση εργαζομένων, υγεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.