Συναγερμούς στους δικηγόρους μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers

0

Στη Βρετανία τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας νομικής φύσεως κινδυνεύουν να χαθούν μετά την κατάρρευση του τραπεζικού ομίλου επενδύσεων Λίμαν (Leman Brothers).

Σε αυτές τις υπό απειλή θέσεις εργασίας φαίνεται να περιλαμβάνονται τουλάχιστον 30 με 35 δικηγόροι αλλά και άλλο προσωπικό από το νομικό τμήμα της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός νομικός διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της τράπεζας παραμένει στη θέση του για να συνεργαστεί με την PriceWaterhouseCoopers που ανέλαβε την διοίκηση.

Η κατάρρευση του τραπεζικού ομίλου ενδέχεται να οδηγήσει σε 4.000 αναγκαστικές απολύσεις, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε όλους τους νομικούς που απασχολούνται στον τραπεζιτικό τομέα.

Υπεύθυνος στον τομέα προσλήψεων νομικών της εταιρείας OneCity επισημαίνει: “Όλοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Δεν είναι μόνο ο όμιλος Lehman Brothers. Καθημερινά βλέπουμε κόσμο να μαζεύει τα πράγματά του και να αποχωρεί από εταιρείες όπως η Γκόλντμαν Σας και η Μόργκαν Στάνλεϊ”.

Ο ίδιος προσθέτει ότι έχει ήδη παραλάβει βιογραφικά σημειώματα από τουλάχιστον 20 δικηγόρους της Lehman Brothers ενώ παρατηρείται μια γενική τάση των δικηγόρων για ιδιώτευση.

Σχόλια