Συνέδριο της Eurojust για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην Ευρώπη

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Eurojust (Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας), συνέδριο για τη συντονισμένη αντιμετώπιση ενός νέου φαινομένου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και έχει να κάνει με την ίδρυση εργαστηρίων κατασκευής και επεξεργασίας ναρκωτικών ουσιών στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Eurojust, με αφορμή πληροφορίες που είχε από την ειδική υπηρεσία αντιμετώπισης ναρκωτικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες ανακαλύφθηκε ένα εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης στην Αθήνα, με εγκέφαλο ένα πολίτη της Μ. Βρετανίας και συνδέσμους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην Ολλανδία, συγκάλεσε το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ερευνητές και ειδικοί από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι στο συνέδριο συμμετείχαν αναλυτές και ανώτεροι υπάλληλοι της Europol, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Eurojust και η Europol ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών.

Μετά το πέρας του συνεδρίου ο κ. Λάμπρος Πατσαβέλας, εθνικό μέλος της Eurojust από την χώρα μας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής από το γεγονός ότι αποφασίσθηκε κοινή δράση για την αντιμετώπιση και εξαφάνιση των εργαστηρίων κατασκευής ναρκωτικών ουσιών.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το νέο είδος εμπορίου. Θα πρέπει να εντοπιστεί κάθε εργαστήριο ναρκωτικών στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια