Συνελήφθη η «βασίλισσα του Ειρηνικού»

0

Οι αρχές του Μεξικού συνέλαβαν την Σάντρα Αβίλα, γνωστή και ως η «βασίλισσα του Ειρηνικού», η οποία θεωρείται μία από τις πλέον ισχυρές γυναίκες στα καρτέλ ναρκωτικών.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι της Σάντρα Αβίλα.
Η Σάντρα Αβίλα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των καρτέλ της Σιναλόα στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό κατά την δεκαετία του 1990.
Η Σάντρα Αβίλα Μπελτράν απέκτησε το προσωνύμιο «βασίλισσα του Ειρηνικού» επειδή δημιούργησε οδούς διαμετακόμισης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνη, από τον Ειρηνικό στην Καλιφόρνια, καθώς και μέσα από την έρημο της Αριζόνα.
Η συλληφθείσα δραστηριοποιούταν στη Γουαδαλαχάρα στο κεντρικό Μεξικό και ήταν επικεφαλής των μετακινήσεων φορτίων κοκαΐνης από την Κολομβία στο Μεξικό και από εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν επίσης το σύντροφό της, Χουάν Διέγο Εσπινόζα Ραμίρες, γνωστός κι ως ο «Τίγρης», ο οποίος είναι λαθρέμπορος από την Κολομβία.
«Η ομοσπονδιακή αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι στο νότιο τμήμα της πόλης που αποτελούσε την κατοικία της βασίλισσας του Ειρηνικού, η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα Ντανιέλα Γκαρσία Τσάβες» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού.

Σχόλια