Συνελήφθη ο αδελφός του «εγκεφάλου» των παράνομων μεταμοσχεύσεων

0

Οι αρχές της Ινδίας συνέλαβαν τον αδελφό και συνεργό του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του μεγαλύτερου παράνομου δικτύου μεταμόσχευσης νεφρών.

Ομάδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Ερευνών της χώρας συνέλαβε τον Τζιιουάν Ραούτ, αδελφό του χειρουργού Αμίτ Κουμάρ, στο Νέο Δελχί.

Ο Ραούτ, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, τον περασμένο μήνα, είχε ρόλο «κλειδί» στο παράνομο κύκλωμα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “”Times of India””.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύλληψη του Ραούτ θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την αστυνομία καθώς ο συλληφθείς, όχι μόνο βοηθούσε τον αδελφό του στις μεταμοσχεύσεις, αλλά λειτουργούσε και ως διαμεσολαβητής.

Μέχρι στιγμής, 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο Κουμάρ, ο αποκαλούμενος από τον τοπικό Τύπο «Γιατρός της Φρίκης», έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση.

Ο Κουμάρ κρατείται και ανακρίνεται. Το διεθνές κύκλωμα παράνομων μεταμοσχεύσεων αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο μετά από καταγγελίες φτωχών εργατών ότι γιατροί στο προάστιο Γκουργκαόν, στο Νέο Δελχί, τους είχαν αφαιρέσει τα νεφρά.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι το δίκτυο εξυπηρετούσε πελάτες από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Λίβανο, τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάι.

Σχόλια