Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ατζίμ Τσέκου

0

Με ένταλμα των σερβικών αρχών, οι βουλγαρικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ατζίμ Τσέκου.

«Ο Τσέκου συνελήφθη επί των συνόρων της ΠΓΔΜ με τη Βουλγαρία. Αναμένουμε ότι θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος. Αλλά δεν ξέρουμε εάν αυτό θα συμβεί απόψε ή αύριο», δήλωσε ο Γκεζίμ Κασαπόλι εκπρόσωπος του κόμματος του Τσέκου.

Η Σερβία καταζητεί τον Τσέκου, πρώην κορυφαίο διοικητή των αλβανοφώνων του Κοσόβου κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1998-1999, καθώς και ορισμένα άλλα ηγετικά στελέχη μεταξύ των οποίων και ο νυν πρωθυπουργός Χασίν Θάτσι, τους οποίους κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου εναντίον των Σέρβων.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου ζήτησε από την Ιντερπόλ και από άλλες χώρες να αγνοήσουν το αίτημα της Σερβίας.

Τον περασμένο μήνα ο Τσέκου έφυγε από την Κολομβία μετά από εντολή απέλασης των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν σε αίτημα της Σερβίας να τον συλλάβουν.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Τσέκου κρατείται από τις αρχές κάποιας χώρας, αλλά στις προηγούμενες περιπτώσεις όπως της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας κανείς δεν τον παρέδωσε στις αρχές του Βελιγραδίου.

Σχόλια