Συνεχίζεται η έρευνα για τη Siemens

0

Δύο ακόμη άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του ομίλου Siemens προφυλακίστηκαν κατόπιν σχετικής απόφασης της εισαγγελίας του Μονάχου.

Έως σήμερα έχουν προφυλακιστεί για την ίδια υπόθεση έξι συνολικά συνεργάτες του ομίλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας, οι συλληφθέντες «συνέστησαν συμμορία με σκοπό την κατ` εξακολούθηση διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος της εταιρείας Siemens, διατηρώντας «μαύρα ταμεία» σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Ζιν-ντόιτσε Τσάιτουνγκ, από τα στοιχεία προκύπτει ότι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για δωροδοκίες υψηλόβαθμων νιγηριανών αξιωματούχων, προκειμένου να ανατεθούν στην Siemens έργα στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών. Επίσης άλλα 5 εκατομμύρια «έφυγαν» από λογαριασμό τράπεζας στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας με προορισμό στελέχη των ιταλικών τηλεπικοινωνιών, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η εισαγγελία Αθηνών έχει αρχίσει παράλληλη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα κατά τη διαδικασία ανάληψης ολυμπιακών έργων από τη Siemens.

Σχόλια