Συνεχίζεται στην Ιταλία η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ

0

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της εξέτασης κατ αντιπαράσταση της Αμερικανίδας φοιτήτριας, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας συγκατοίκου της, Μέρεντιθ Κέρτσερ το 2007 στην Ιταλία.

Η κατηγορούμενη Αμάντα Νοξ, 21 ετών, δήλωσε ότι απειλήθηκε από την αστυνομία με 30 χρόνια στη φυλακή εάν συνεχίσει να λέει το “ίδιο ψέμα”.

Επίσης, η Αμάντα Νοξ αρνήθηκε ότι είχε συναντήσει τον περασμένο Οκτώβριο τον άνδρα, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και σεξουαλική βία σχετικά με την ίδια υπόθεση.

Η Αμάντα Νοξ και ο τότε φίλος της Ραφαέλ Σολεσίτο αρνούνται τις εις βάρος του κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες δολοφόνησαν την Μέρεντιθ μετά από ένα περίεργο σεξουαλικό παιχνίδι.

Ένα τρίτο άτομο, ο 22χρονος υπήκοος της Ακτής Ελεφαντοστού, Ρούντι Γκιντ έχει ήδη καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρτσερ.

Η 21χρονη φοιτήτρια από το Σιάτλ δήλωσε ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης ότι δέχθηκε πιέσεις από την αστυνομία για να εμπλέξει στην υπόθεση έναν αθώο. Η Νοξ πρόσθεσε ότι η αστυνομία την πίεσε για να κατονομάσει έναν ύποπτο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και επανέλαβε ότι δέχθηκε απειλές και ξύλο από την αστυνομία για να κάνει ψευδή ομολογία.

Σχόλια