Συνεχίζεται το θρίλερ με την καταδικασθείσα σε θάνατο για μοιχεία ιρανή

0

Για ψεύδη αναφορικά με το κατηγορητήριο που τη βαραίνει αλλά και σχέδια για μυστική της εκτέλεση, καταγγέλλει τις ιρανικές αρχές, η γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία στη χώρα, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Η 43χρονη Σακινέχ Μοχαμάντι-Αστιανί, που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα με τη βοήθεια τρίτου, δηλώνει μεταξύ άλλων ότι “”νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στις γυναίκες σε αυτή τη χώρα””.
Μητέρα δύο παιδιών η ίδια, βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, απ όταν η διεθνής κοινότητα ευαισθητοποιήθηκε, κάνοντας επανειλημμένως εκκλήσεις στην Τεχεράνη να μην προχωρήσει σε εκτέλεση της ποινής. Επιπλέον, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα προσεφέρθη να χορηγήσει άσυλο στη γυναίκα, κάτι που το Ιράν, ωστόσο, απέρριψε.
Στη συνέντευξή της, η Μοχαμάντι-Αστιανί, επισημαίνει ότι ιρανοί αξιωματούχοι ψεύδονται όταν λένε ότι κρίθηκε ένοχη συνομωσίας για την δολοφονία του συζύγου της και μοιχεία, ενώ την ίδια ώρα, ο ανώτερος ιρανός δικαστικός Μοσαντέγκ Καχνεμουί, τονίζει ότι “”τίποτε δεν είναι οριστικό”” για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
“”Κρίθηκα ένοχη μοιχείας και αθωώθηκα της κατηγορίας του φόνου, αλλά ο άνδρας που σκότωσε στην πραγματικότητα το σύζυγό μου αναγνωρίστηκε και φυλακίστηκε, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί σε θάνατο””, αναφέρει χαρακτηριστικά η 43χρονη γυναίκα που προσθέτει επίσης ότι όταν καταδικάστηκε δε συνειδητοποίησε ότι αντιμετώπιζε λιθοβολισμό διότι δεν κατάλαβε την Αραβική λέξη που χρησιμοποιήθηκε. “”Μου ζήτησαν να υπογράψω την ποινή μου, το έκανα, πήγα πίσω στη φυλακή και οι συγκρατούμενές μου είπαν ότι επρόκειτο να λιθοβοληθώ και λιποθύμησα””, δήλωσε σχετικά η καταδικασθείσα.

Σχόλια