Συνεχίζονται οι καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην προεκλογική Ρωσία

0

Την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην προεκλογική Ρωσία εξέφρασαν οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζοντας ότι έχουν καταγράψει κρούσματα καταστολής συγκεντρώσεων των αντιπολιτευομένων κομμάτων και παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

Η Διεθνής Αμνηστία ισχυρίζεται ότι η ρωσική κυβέρνηση παρενέβη στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της συνάθροισης των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «κρατούμενο συνείδησης» τον πρώην πρωταθλητή του σκακιού και υποψήφιο με το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Η Άλλη Ρωσία», Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στη Μόσχα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της πολιτικής του Ρώσου πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η διεθνής οργάνωση κατέθεσε, επίσης, αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Γκάρι Κασπάροφ.

Η ρωσική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Γκόλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε τους διεθνείς παρατηρητές των εκλογών να προσέλθουν στη Ρωσία με την απειλή μιας πολιτικά υποκινούμενης ποινικής δίωξης.

Εν τω μεταξύ, το κόμμα της «Ενωμένης Ρωσίας» του Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μεγάλη προεκλογική εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποσπάσει μια άνετη νίκη.

Σχόλια