Συνυπεύθυνες BP και Transocean σύμφωνα με δικαστήριο των ΗΠΑ

0

Από κοινού ευθύνη της BP μαζί με την θυγατρική της Transocean διέγνωσε ο δικαστής Carl Barber του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Λουιζιάνα, ο οποίος διέταξε την συμμετοχή της βρετανικής πετρελαϊκής στην αποζημίωση που υποχρεούται να καταβάλει η Transocean λόγω της πετρελαϊκής καταστροφής στο Deep Horizon.

Η αποζημίωση που θα κληθεί να πληρώσει εν μέρει η BP αφορά ζημιές από ευθεία παραβίαση διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Το δικαστήριο δεν συγκεκριμενοποίησε το μέτρο της ευθύνης της BP, αν δηλαδή της καταλογίζεται υπαιτιότητα ή αμέλεια.

Τον περασμένο μήνα ο ίδιος δικαστής είχε απορρίψει αγωγή της οργάνωσης US Racketeer Influenced Corrupt Organisations, η οποία κατηγορούσε την BP για απάτη και διαφθορά. Τον Φεβρουάριο του 2011 ο εισαγγελέας της Πολιτείας Μισισσίπι είχε ζητήσει από το δικαστήριο να επιληφθεί και των αποζημιώσεων προς τα θύματα της καταστροφής. Το δικαστήριο άρχισε να εξετάζει το ζήτημα αποζημιώσεων των θυμάτων τον Αύγουστο, αφού είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις της BP με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχόλια