Σύσκεψη της Eurojust για τον καλύτερο συντονισμό κατά του διεθνούς εγκλήματος

0

Μέτρα για τον καλύτερο συντονισμό των δικαστικών αρχών με στόχο την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου και σοβαρού εγκλήματος, συζήτησαν εκπρόσωποι 24 ευρωπαϊκών και άλλων κρατών που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Eurojust.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στις 2 Οκτωβρίου και είχε στόχο την ανταλλαγή της εμπειρίας από διμερείς συνεργασίες αλλά και από την πολυμερή συνεργασία δικαστικών αρχών στο πλαίσιο της Eurojust, ιδίως μετά την πιο πρόσφατη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004 και το 2007. Οι προηγούμενες συσκέψεις για το ίδιο θέμα είχαν διεξαχθεί στις Βρυξέλλες και τη Χάγη το 2002, 2004 και 2005.

Οι Κροατία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, και Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στη σύσκεψη με δικαστές συνδέσμους ενώ εκπροσώπους έστειλαν και οι Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Μογγολία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σουηδία και Ουκρανία.

Η Eurojust διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με δικαστές συνδέσμους και σημεία επαφής σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα δίκτυο ανταλλαγής πρακτικών πληροφοριών αλλά και πληροφοριών που αφορούν δικαστικές υποθέσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη διαφορετικών νομικών συστημάτων και δικαιοδοσιών.

Σχόλια