Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

0

Με σχετική ανακοίνωσή του ο Αρμόδιος του ΟΗΕ για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών ζητημάτων, καλεί σε αύξηση της βοήθειας για τους 2.5 εκατομμύρια Σύριους που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη εξέγερση εναντίον της πολιτικής του Σύριου προέδρου Bashar al-Assad.

Η αίτηση ενίσχυσης του Συριακού Σχεδίου Αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αυξήθηκε από τα 180 εκατομμύρια δολάρια στα 347 εκατομμύρια δολάρια, καθώς ο αριθμός των Σύριων που χρειάζονται βοήθεια διπλασιάσθηκε από τον περασμένο Ιούλιο.

Παράλληλα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στον αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων στην Συρία, ζητώντας 41.7 εκατομμύρια δολάρια από την εν γένει αύξηση της χρηματοδότησης, προκειμένου να παρασχεθεί σχετική βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους. Η απάντηση στην Συριακή Ανθρωπιστική κρίση ξεκίνησε στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ για την Συρία στη Γενεύη και επικεντρώνεται σε τομείς προτεραιότητας όπως η υγεία, τα τρόφιμα και η διατροφή, η αποκατάσταση των υποδομών, οι κοινοτικές υπηρεσίες και η εκπαίδευση. Τον προηγούμενο μήνα ο Γραμματέας του ΟΗΕ Ban ki Moon ζήτησε άμεση έρευνα για τους θανάτους αμάχων πολιτών στη συγκεκριμένη χώρα.

Σχόλια