Τα μηνύματα της V. Reding κατά το διάλογό της με τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη

0

Η Αντιπρόεδρος της ΕΕ, Viviane Reding βρέθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε διάλογο με τους πολίτες της πόλης. Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος πολιτών, Επίτροποι συναντούνται με πολίτες σε όλη την Ευρώπη και διεξάγουν διάλογο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση [Link] της Επιτροπής, η V. Reding τόνισε ότι «είμαι εδώ ως φίλος της Ελλάδας και οι φίλοι θα πρέπει να είναι πολύ ειλικρινείς μεταξύ τους. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες και θυσίες. Είμαι βέβαιη ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα και ότι τα οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις θα αρχίζουν να γίνονται αισθητά.Η αλήθεια είναι ότι η διαρθρωτική μεταρρύθμιση είναι αναπόφευκτη στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες».

Αναφορικά με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, η Επίτροπος επεσήμανε ότι στον τομέα της Δικαιοσύνης, έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα θετικά δείγματα. Ειδικότερα, όπως υπογραμμίστηκε, «η προώθηση της Διαμεσολάβησης ως τμήματος των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης που απαιτούνται από την Ελλάδα θα βοηθήσει τα μέρη να επιλύσουν τις διαφορές τους, χωρίς να οδηγούν σε συμφόρηση το δικαστικό σύστημα. Τούτο είναι απαραίτητο για ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις».

Τέλος, η V. Reding υπογράμμισε ότι στόχος της επίσκεψης είναι να κατανοήσει τα προβλήματα των Ελλήνων, να εξηγήσει την ευρωπαϊκή οπτική και να μεταφέρει στις Βρυξέλλες την άποψη των πολιτών. Να αναφερθεί δε, ότι ανάλογοι διάλογοι έχουν ήδη διεξαχθεί σε Αυστρία, Γερμανία καθώς και στη Νότια Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Σχόλια