Ταϊλάνδη: απόφαση για την υπόθεση Σιναουάτρα

0

Τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Θακξίν Σιναουάτρα, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊλάνδης.
Το Δικαστήριο εκλήθη να αποφασίσει επί της δέσμευσης της σύνολης περιουσίας του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς και βίαια επεισόδια στο εσωτερικό της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι πλούτισε παράνομα μέσω φωτογραφικών νομοθετικών διατάξεων, που η κυβέρνησή του ψήφισε για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης και ότι, στη συνέχεια μεταβίβασε την περιουσία του σε μέλη της οικογένειάς του, για να αποφύγει τις συνέπειες της παραβίασης του ασυμβιβάστου που ισχύει στη χώρα μεταξύ των ιδιοτήτων του κυβερνητικού αξιωματούχου και μετόχου εταιρείας. Αναλυτές εκτιμούν, ότι με την απόφασή του να δεσμεύσει μέρος και όχι όλη την περιουσία του Σιναουάτρα, το δικαστήριο, δίνει τη Σολωμόντιο λύση που θα εξισορροπήσει την τεταμένη κατάσταση.
Αντιδρώντας στην απόφαση, ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, που βρίσκεται αυτο-εξόριστος στο Ντουμπάι, δήλωσε ότι η κρίση του δικαστηρίου δε θα τον εμποδίσει να συνεχίσει τον αγώνα του κατά της νυν κυβέρνησης, ενώ το νομικό του επιτελείο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άσκησης. Ο Σιναουάτρα ανετράπη το 2006 κατά τη διάρκεια στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Σχόλια