Ταυλάνδη: Αναστολή του Συντάγματος και εφαρμογή στρατιωτικού νόμου

0

Πραξικόπημα επέβαλε ο στρατός της Ταυλάνδης, ο οποίος ανακοίνωσε αναστολή του Συντάγματος και απομάκρυνε την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στην τηλεόραση: “Το Σύνταγμα του 2007 ανεστάλη, με εξαίρεση το κεφάλαιο για την μοναρχία” διευκρινίζοντας ότι αυτό θα επιτρέψει την “ήπια διακυβέρνηση της χώρας” και τονίζοντας ότι “Η Γερουσία εξακολουθεί πάντα να λειτουργεί”.

Επίσης, κλήθηκαν να παρουσιαστούν ως το τέλος της ημέρας, ο ανατραπείς πρωθυπουργός Νιουατουμρόγκ Μπουνσονγκπαϊζάν και οι υπουργοί του. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή στους φιλοκυβερνητικούς και στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σημειώνοντας ότι ο στρατός θα τους παρέχει μέσο μεταφοράς.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η απαγόρευση των συναθροίσεων, “Καμία συγκέντρωση με περισσότερους από πέντε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Σε οποιονδήποτε το παραβιάσει αυτό μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους, πρόστιμο 10.000 μπατ (220 ευρώ) ή και τα δύο μαζί.”

Ρεπόρτερ του Ρόιτερς δήλωσε ότι οι περισσότεροι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές των “κόκκινων πουκαμίσων” έχουν απομακρυνθεί από την τοποθεσία όπου πραγματοποιούσαν διαδήλωση στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.
 

Σχόλια