Τέλος στα σενάρια συνωμοσίας για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

0

Ο δικαστής που διεξάγει την έρευνα για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την υπόθεση συνωμοσίας από μέλη της βασιλικής οικογένειας ή από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο δικαστής Σκοτ Μπέικερ, έπειτα από την ασυνήθιστη για τα δικαστικά χρονικά της Βρετανίας διάρκεια της έρευνας, είπε ότι μέσω των 250 μαρτυριών που κατατέθηκαν από τον Οκτώβριο, «η εκδοχή της συνωμοσίας, οι φήμες και οι υποψίες που ενθαρρύνθηκαν και από τα μέσα ενημέρωσης, εξετάστηκαν στις μικρότερες λεπτομέρειες τους».

Βάσει όλων αυτών «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου και πρώην πεθερός της Νταϊάνα είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία της» ή ότι ο θάνατός της μεθοδεύτηκε από κρατικές μυστικές υπηρεσίες.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 μαζί με τον Ντόντι αλ Φαγιέντ.

Μετά από το θανατηφόρο τροχαίο, ο πατέρας του Ντόντι, Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, κατηγόρησε το Παλάτι υποστηρίζοντας ότι αυτό βρισκόταν πίσω από τον θάνατο της πριγκίπισσας.

Τόσο οι γαλλικές Αρχές όσο και οι βρετανικές αποφάνθηκαν πως επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα, καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μεθυσμένος και είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ ισχυρίζεται πως ο γιος του και η πριγκίπισσα δολοφονήθηκαν από βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, επειδή το Παλάτι δεν ήθελε η μητέρα του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας να έχει αποκτήσει παιδί με τον Ντόντι.

Εκτός αυτού, ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ ισχυρίζεται πως η Νταϊάνα κυοφορούσε το παιδί του Ντόντι και πως τα στοιχεία που θα μπορούσαν να το αποδείξουν αυτό έχουν καταστραφεί.

Σχόλια