Τέσσερα χρόνια φυλάκισης στον “δρ. Θάνατο” της Γαλλίας

0

Καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης ο Γάλλος, ο οποίος δήλωνε πως είναι ένας από τους καλύτερους πλαστικούς χειρούργους στον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα προκαλούσε σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας στους ασθενείς του.

Ο δικαστής στη δικαστική αίθουσα της Μασσαλίας στη Γαλλία δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος Μισέλ Μορ “ασκούσε απαράδεκτα το ιατρικό επάγγελμα αδιαφορώντας τελείως για τους ασθενείς του”.

Ο Μορ, γνωστός κι ως “δρ. Θάνατος”εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση στην Ισπανία, όπου και συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη.

Αναμένεται να μεταφερθεί στη Γαλλία για να εκτίσει την ποινή του. Ωστόσο, ακόμα οι ισπανικές αρχές εξετάζουν το αίτημα για την έκδοση του πλαστικού χειρούργου στη Γαλλία.

Ο Μισέλ Μορ εξαφανίστηκε μετά το τέλος της δίκης του στην Μασσαλία τον Ιούνιο. Κατηγορείτο για παραπλανητική διαφήμιση, απάτη και πρόκληση τραυμάτων σε ασθενείς.

Συνελήφθη στην περιοχή Ρόζας, στη βορειοανατολική Ισπανία, αφότου εθεάθη σε πολυτελές γιοτ.

Ο Μισέλ Μορ διεγράφη από τον Ιατρικό Σύλλογο της Γαλλίας τον Ιανουάριο του 2007 έπειτα από αναρίθμητες καταγγελίες ασθενών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ασκούσε παράνομα το επάγγελμα του πλαστικού χειρούργου από το 1995.

Εκτός της ποινής φυλάκισης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μορ πρόστιμο 75.000 ευρώ και τον καλεί να αποζημιώσει τα θύματά του.

Σχόλια