Τη Δευτέρα αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων κατά αστυνομικών για τη δολοφονία του Βραζιλιάνου στο μετρό του Λονδίνου

0

Κατηγορίες εις βάρος τριών αστυνομικών αναμένεται να ασκήσει η βρετανική δικαιοσύνη σε σχέση με τη δολοφονία του Βραζιλιάνου Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες στο μετρό του Λονδίνου. Ο Βραζιλιάνος δολοφονήθηκε την επαύριο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Λονδίνο.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος ενός ανώτατου αξιωματικού του Σώματος και δύο αστυνομικών. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος. Δέχθηκε επτά πυροβολισμούς στο κεφάλι από αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιάρντ που νόμισαν εσφαλμένα ότι ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σταθμό Stockwell του λονδρέζικου μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες ήλθε την επομένη της αποτυχημένης απόπειρας επίθεσης σε τρία τρένα του υπογείου του Λονδίνου και σε ένα λεωφορείο, δύο εβδομάδες μετά τις πανομοιότυπες επιθέσεις αυτοκτονίας σε μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο που στοίχισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

Σχόλια