Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο Μπέπε Γκρίλο

0

Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης ‘Αννα Μαρία Καντσελιέρι, ζήτησε το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, στην Ιταλία. Η Ιταλίδα υπουργός, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση» και ότι «θα προσφέρει όλες τις πρέπουσες εξηγήσεις την ερχόμενη Τρίτη, ενώπιον της Βουλής».

Το όλο θέμα προέκυψε λόγω της παρέμβασης της υπουργού, η οποία, τον περασμένο Αύγουστο, επικοινώνησε με στελέχη της Διεύθυνσης Ιταλικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων και τους ζήτησε να ενδιαφερθούν για την περίπτωση της Τζούλια Λιγκρέστι, κόρης γνωστού Ιταλού επιχειρηματία του ασφαλιστικού τομέα.

Η Τζούλια Λιγκρέστι, κατά την παραμονή της στην φυλακή παρουσίασε συμπτώματα ανορεξίας και η μητέρα της ζήτησε από την Καντσελιέρι, μέσω τρίτου, μεσάζοντα, όπως αποδεικνύεται από τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η οικονομική αστυνομία, να δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον. «Έχω ενδιαφερθεί για περισσότερους από εκατό κρατούμενους, όταν μου ζητήθηκε από τις οικογένειές τους. Αν δεν ελάμβανα αυτή την πρωτοβουλία η κόρη του Λιγκρέστι μπορούσε να πεθάνει», δήλωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με τον Μπέπε Γκρίλλο, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο έπρεπε να παρέμβει με επίπληξη».

Αντίστοιχα, η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, θεωρεί ότι δεν πρέπει να διατηρούνται αμφιβολίες και περιθώρια αμφισβητήσεων και γι’ αυτό «η υπουργός θα απαντήσει σε κάθε απορία».

Σχόλια