Την ποινική δίωξη του Μποσκόφσκι ζητά Κροάτης εισαγγελέας

0

Τη δίωξη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Λιούμπε Μποσκόφσκι, για την υπόθεση Ραστάνσκι Λόζια ζητούν οι εισαγγελικές αρχές της κροατικής πόλης Πούλα. Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία επτά οικονομικών μεταναστών από την Ινδία και το Πακιστάν από τις σκοπιανές δυνάμεις ασφαλείας, τον Μάρτιο του 2002, στο χωριό Ραστάνσκι Λόζια, οι οποίοι παρουσιαστεί από τις τότε δυνάμεις ασφαλείας και τον ίδιο τον Μποσκόφσκι ως μουτζαχεντίν και η όλη επιχείρηση ως αντιτρομοκρατική επιτυχία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μποσκόφσκι φέρεται να σχεδίασε και να έφερε εις πέρας το σχέδιο της δολοφονίας των οικονομικών μεταναστών προκειμένου να δείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ΠΓΔΜ μετέχει στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο εισαγγελέας της Πούλα, Βλάτκο Νούιτς, δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μποσκόφσκι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία των επτά οικονομικών μεταναστών.

Ο Μποσκόφσκι, ο οποίος έχει σκοπιανή και κροατική υπηκοότητα, είχε διαφύγει πέρυσι στην Κροατία και από την 1η Σεπτεμβρίου του 2004 κρατείται στις φυλακές της Πούλα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Νούιτς έχει ζητήσει την παράταση της κράτησής του.

Σχόλια