Το 1992 πέθανε ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου “γιατρός του θανάτου”

0

Ο καταζητούμενος για δεκαετίες για εγκλήματα πολέμου στα ναζιστικά στρατόπεδα, Άριμπερτ Χάιμ, πέθανε στο Κάιρο τη δεκαετία του 1990, όπως μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Ο Χάιμ ήταν Γερμανός γεννημένος στην Αυστρία, ζούσε με πλαστά στοιχεία στην Αίγυπτο ως Ταρέκ Φαρίντ Χουσεΐν και είχε ασπαστεί τον μουσουλμανισμό.

Για την επιβεβαίωσε του θανάτου του Χάιμ το ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου επικαλείται την μαρτυρία του γιου του, αλλά και αιγυπτιακών πηγών. Ο Χάιμ φέρεται να πέθανε από καρκίνο.

Το ZDF μετέδωσε ότι έχει στη διάθεσή του το πιστοποιητικό θανάτου του και έγγραφα όπως διαβατήριο και άδεια παραμονής. Η έρευνα διεξήχθη από κοινού με τους Times της Νέας Υόρκης.

Ο επονομαζόμενος «γιατρός του θανάτου» θεωρείται υπέυθυνος για το θάνατο εκατοντάδων κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, Σάξενχάουζεν και Μαουτχάουζεν στη βόρεια Αυστρία.

Αφαιρούσε χωρίς αναισθησία όργανα κρατούμενων ή έχυνε στην καρδιά τους δηλητηριώδεις ουσίες.

Ο Χάιμ ήταν δεύτερος στον κατάλογο των καταζητούμενων εγκληματιών πολέμου με πρώτο τον στενό συνεργάτη του Αδόλφου Αϊχμαν, Αλόις Μπρούνερ που ζούσε πιθανόν στη Συρία και θεωρείται πλέον νεκρός.

Σχόλια