Το 2006 η δίκη για τον προσδιορισμό της ποινής του Μοσάουι

0

Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ξεικνήσει η δίκη για τον προσδιορισμό της ποινής που θα επιβληθεί στον Ζακαρίας Μοσάουι, τον μοναδικό άνθρωπο που καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Μοσάουι δήλωσε ένοχος σε έξι κατηγορίες συνωμοσίας ενώπιον δικαστηρίου της Βιρτζίνια. Συγκεκριμένα, η ομολογία του αφορά τις κατηγορίες σε συνωμοσία που αφορούν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, αεροπορική πειρατεία, καταστροφή αεροσκάφους, χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, δολοφονία Αμερικανών αξιωματούχων και καταστροφή κυβερνητικών κτιρίων των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Μοσάουι αρνείται ότι συμμετείχε στο σχέδιο της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ δηλώνει ότι θα πολεμήσει την θανατική ποινή που προτείνεται από Αμερικανούς εισαγγελείς.

Η δίκη για την ποινή που θα επιβληθεί στον Μοσάουι, Γάλλο υπήκοο Μαροκινής καταγωγής, θα ξεκινήσει συις 9 Ιανουαρίου 2006 με την επιλογή των ενόρκων, ενώ μετά την καταδίκη του ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Αλμπέρτο Γκονζάλες, δήλωσε ότι ο Μοσάουι και οι συνεργάτες του είναι υπεύθυνοι για το θάνατο χιλιάδων αθώων πολιτών.

Σχόλια