Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας εξετάζει την προσφυγή Γιουστσένκο

0

Άρχισε τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας η ακρόαση της προσφυγής του αντιπολιτευόμενου ηγέτη Β.Γιουστσένκσο για εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 21ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους της χώρας, δύσκολα θα καταφέρει το Δικαστήριο να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

Η εκπρόσωπος του Δικαστηρίου, Λιάνα Σλιαποσνίκοβα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εκδίκαση της προσφυγής ενδέχεται να κρατήσει από μερικές ώρες έως και αρκετές ημέρες, κάτι που εξαρτάται από τον αριθμό των εκπροσώπων των δύο πλευρών που θα πάρουν το λόγο, και από το περιεχόμενο των καταθέσεών τους. Μεταξύ των δυνατοτήτων που έχει το Δικαστήριο είναι να διατάξει μερική ή πλήρη επανακαταμέτρηση των ψήφων ή να απορρίψει την προσφυγή και να κηρύξει τον Βίκτορ Γιουστσένκο νόμιμο νικητή.

Συνολικά, 21 δικαστές θα ασχοληθούν με την υπόθεση, από τους 100 από τους οποίους αποτελείται το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ενώ τα ονόματά τους κρατούνται μυστικά για την αποφυγή ασκήσεως πιέσεων σε βάρος τους.

Σχόλια