Το Βατικανό κατηγορεί η υπ. Δικαιοσύνης της Γερμανίας για παρακώλυση ερευνών

0

Την ώρα που η γερμανική κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη αποκαλύψεις για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα καθολικά σχολεία της χώρας, η υπουργός Δικαιοσύνης, Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σναρενμπέργκερ, κατηγορεί το Βατικανό για παρακώλυση των ερευνών.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk η υπουργός τόνισε ότι “σε πολλά σχολεία και ιδρύματα υπήρχε ένα τείχος σιωπής και οι πληροφορίες δεν έφτασαν ποτέ στη δικαιοσύνη”. Η κ. Λοϊτχόισερ απέδωσε αυτή τη δυσκολία στη διερεύνηση της υπόθεσης στο γεγονός ότι, βάσει μίας οδηγίας του 2001, τόσο σοβαρές κακοποιήσεις εμπίπτουν στη δικαιοδοσία περί απορρήτου του Πάπα και δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται εκτός της εκκλησίας. Η εφαρμογή της σχετικής οδηγίας οδήγησε στην εξέταση της υπόθεσης ως εσωτερικού ζητήματος χωρίς την επέμβαση εισαγγελέα.
Οι καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως αφορούν το περίφημο γερμανικό κολέγιο Canisius του Τάγματος των Ιησουιτών αλλά και τη διάσημη παιδική χορωδία Ratisbonne, όταν επικεφαλής της ήταν ο αδερφός του Πάπα, Γιοργκ Ράτζινγκερ.

Σχόλια