Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα του Δικαίου της Μόδας

0

 

Η εισαγωγή δύο πρωτοποριακών ακαδημαϊκών προγραμμάτων, για την απόκτηση πτυχίου στον τομέα του δικαίου της μόδας, τα πρώτα στο είδος τους στον κόσμο, ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης.

Οι απόφοιτοι σχολών Nομικής μπορούν να εγγραφούν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δικαίου της Μόδας, το οποίο ξεκινά το ερχόμενο φθινόπωρο, και στο οποίο περιλαμβάνονται μαθήματα όπως δίκαιο μόντελινγκ, πνευματική ιδιοκτησία σχεδίου μόδας, καθώς και ζητήματα χρηματοδότησης και χορήγησης αδειών. Η Susan Scafidi, διευθύντρια του Ινστιτούτου Δικαίου της Μόδας, του Πανεπιστημίου Fordham, ερωτώμενη σχετικά με τις επαγγελματικές ευκαιρίες, οι οποίες ανοίγονται στους δικηγόρους, μετά την παρακολούθηση του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος, δήλωσε σχετικά:«Πολλές μεγάλες Δικηγορικές Εταιρείες στη Νέα Υόρκη διαθέτουν πλέον ξεχωριστά τμήματα για θέματα μόδας, ειδών πολυτελείας και λιανικών πωλήσεων».

Επίσης, εισάγεται ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν, σχετικά με το νομικό πλαίσιο της μόδας και του λιανικού εμπορίου. «Είναι καιρός για το άνοιγμα νέας εποχής διαφάνειας, ώστε να παρέχονται στους ενδιαφερόμενους οι νομικές γνώσεις που τους χρειάζονται, για τη λήψη σημαντικών επιχειρηματικών αποφάσεων», δήλωσε η S.Scafidi.