Τον Ιανουάριο του 2014 η δίκη του Abu Ghaith για συνομωσία εναντίον των ΗΠΑ

0

Στις 7 Ιανουαρίου 2014 ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης της δίκης του Sulaiman Abu Ghaith, συγγενή εξ αγχιστείας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος κατηγορείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για συμμετοχή σε σχέδιο συνωμοσίας με στόχο το θάνατο Αμερικανών πολιτών.

Ο αρμόδιος δικαστής Lew Kaplan εξήγησε πως ήλπιζε να ξεκινήσει η δίκη όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά περιορισμοί στον προϋπολογισμό οδηγούν αναγκαστικά σε καθυστερήσεις. Ο Kaplan εξήγησε πως η έναρξη της δίκης θα καθυστερήσει, διότι λόγω των περικοπών αρκετοί δημόσιοι συνήγοροι θα εξαναγκαστούν σε άδειες άνευ αποδοχών για περισσότερες από πέντε εβδομάδες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η έγκαιρη προετοιμασία για την δίκη.

Ο Abu Ghaith συνελήφθη τον Φεβρουάριο στην Ιορδανία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να δικαστεί. Ο ίδιος έχει αρνηθεί την κατηγορία εναντίον του. Οι εισαγγελείς έχουν περιλάβει στο αποδεικτικό υλικό εναντίον του βίντεο που τον απεικονίζουν με τον Μπιν Λάντεν ή τον δείχνουν να καλεί τους Μουσουλμάνους σε συσπείρωση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχόλια