Τον Μάρτιο η δίκη του εκβιαστή της Γερμανίδας δισεκατομμυριούχου, Σούζαν Κλάτεν

0

Τον Μάρτιο θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο Ελβετός, ο οποίος κατηγορείται για τον εκβιασμό της πλουσιότερης γυναίκας στη Γερμανία και κληρονόμου της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, Σούζαν Κλάτεν.

Δικαστήριο του Μονάχου απήγγειλε στον Ελβετό, Χεργκ Σγκάρμπι κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού και απόπειρα απάτης. Ο Ελβετός, πρώην εραστής της Κλάτεν, είχε βιντεοσκοπήσει υλικό με τις ερωτικές περιπτύξεις της Γερμανίδας δισεκατομμυριούχου, μητέρας τριών παιδιών, σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Ιταλία.

Για να μη δώσει στη δημοσιότητα το επίμαχο υλικό ο φερόμενος ως εκβιαστής απέσπασε συνολικά από την Κλάτεν 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χεργκ Σγκάρμπι κατηγορείται ότι επιχείρησε να εκβιάσει με τον ίδιο τρόπο κι άλλες ευκατάστατες γυναίκες.

Το δικαστήριο του Μονάχου απεφάνθη ότι η δίκη θα ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου. Ο Ελβετός, εάν κριθεί ένοχος, αναμένεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις ιταλικές αρχές.

Για να αποφύγει το σκάνδαλο η Γερμανίδα δισεκατομμυριούχος, μέτοχος του 12,5% της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW και κάτοχος πολλών σημαντικών φαρμακευτικών εταιρειών, ενέδιδε επί σχεδόν ενάμιση χρόνο στον εκβιασμό, όταν όμως ο πρώην εραστής της και ο συνεργός του της ζήτησαν το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, εκείνη προτίμησε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και να υποστεί τον δημόσιο εξευτελισμό.

Οι ιταλικές αρχές αμέσως συνέλαβαν τον πρώην εραστή της, Χεργκ Σγκάρμπι και τον 63χρονο Ιταλό συνεργό του, Ερνάντο Μπαρέτα, ιδιοκτήτη του πολυτελούς ξενοδοχείου «Valle Grand Country Ηouse», αφού πρώτα κατέγραψαν ενοχοποιητικές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των τριών τους.

Σχόλια