Τουρκία: Δεν πλήρωσε την αποζημίωση των 885.000 ευρώ στην Ελληνοκύπρια

0

Η Τουρκία δεν προέβη σε καμία προσπάθεια καταβολής της αποζημίωσης των 885.000 ευρώ, που είχε επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελληνοκύπρια πρόσφυγα Μύρα Ξενίδη-Αρέστη.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της κ. Αρέστη το ΕΔΑΔ είχε εκδώσει απόφαση, με την οποία τη δικαίωνε επιβάλλοντας στη Τουρκία την καταβολή 800.000 ευρώ για απώλεια χρήσης της περιουσίας της, 50.000 για ηθική βλάβη και 35.000 για δικαστικά έξοδα.

Παράλληλα έδινε στην Τουρκία τρίμηνη προθεσμία για την καταβολή των παραπάνω ποσών, επιβάλλοντας επίσης – σε περίπτωση λήξεως της προθεσμίας- ποινική ρήτρα 200 ευρώ για κάθε μέρα που η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με την εν λόγω απόφαση.

Ωστόσο η Τουρκία δεν έδειξε καμία διάθεση συμμόρφωσης με την απόφαση αφήνοντας να περάσει άπρακτη η τρίμηνη προθεσμία, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί και συμμόρφωσή της με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιτραπεί στην κ. Αρέστη να επιστρέψει και να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της στην κλειστή περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σχόλια