Τουρκία: Καταδίκη 15χρονου για ρίψη πετρών σε διαδήλωση

0

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση έναν 15χρονο, επειδή πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το Νοέμβριο υπέρ του φυλακισμένου Κούρδου αυτονομιστή ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο έφηβος, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε μόνον ως Γ.Γκ., είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στα Άδανα της νότιας Τουρκίας και ότι οι κάμερες της αστυνομίας τον μαγνητοσκόπησαν να πετάει πέτρες.

Ο νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας στο δικαστήριο των Αδάνων ότι πήγαινε στο σπίτι του θείου του, όταν είδε τη διαδήλωση και έσπευσε να απομακρυνθεί, όταν η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πλήθους με λαστιχένιες σφαίρες.

Περίπου 20 νέοι κάτω των 18 ετών φυλακίσθηκαν με ποινές από τρία ως 10 χρόνια μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπέρ του PKK τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στα Άδανα και το Γκαζιαντέπ.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν έπειτα από δημοσιεύματα, τα έκαναν λόγο για κακομεταχείριση του Οτσαλάν στο νησί-φυλακή Ιμραλί, όπου είναι ο μοναδικός έγκλειστος.

Σχόλια