Τουρκία: Κρατούμενος νεκρός από βασανιστήρια

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μεχμέτ Αλί Σαχίν έθεσε σε προσωρινή διαθεσιμότητα 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους φυλακής στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι κατηγορούνται για ανάμειξη στο θάνατο ενός κρατουμένου από βασανιστήρια.

«Υπό το φως των πρώτων συμπερασμάτων των επιθεωρητών μας, αποφασίσαμε να απομακρύνουμε προσωρινά από την εργασία τους 19 άτομα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται υπεύθυνα. Ενδέχεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στην εξέλιξη των ανακρίσεων», δήλωσε ο Μεχμέτ Αλί Σαχίν στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός εξέφρασε «την πιο βαθιά συγγνώμη» του στην οικογένεια του Ενγκίν Τσεμπέρ, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης αφού, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, «δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα με ρόπαλο».

Ο Τσεμπέρ συνελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου μαζί με άλλα τέσσερα ενεργά μέλη της αριστεράς στη συνοικία Σαριγιέρ της Κωνσταντινούπολης, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ατιμωρησία ενός αστυνομικού που πριν από ένα χρόνο άνοιξε πυρ εναντίον ενός άλλου συντρόφου τους, ο οποίος έκτοτε έμεινε παράλυτος.

Σχόλια