Τουρκία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

0

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα προχώρησαν οι τουρκικές αρχές μετά από επιχειρήσεις σε πέντε πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της πρωτεύουσας, Άγκυρας.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την προσαγωγή σε δίκη των πέντε συλληφθέντων.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν την κράτηση 19 πολιτών που θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς τους με ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την ευθύνη βομβιστικών επιθέσεων κατά του βρετανικού προξενείου, κατά συναγωγών και κατά της τράπεζας ΗSBC στην Κωνσταντινούπολη που έγιναν το Νοέμβριο του 2003 και στοίχισαν τη ζωή σε 60 πολίτες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Τούρκος πολίτης που διδάσκει αγγλικά .

Σημειώνεται ότι οι αρχές της χώρας έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας με αφορμή το Νέο Έτος, φοβούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ο δήμος της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό Πρωτοχρονιάτικο πάρτι που γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης για τους ίδιους λόγους.

Σχόλια