Τζ.Ο.Μπους: Νόμιμες οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε από το Κογκρέσο να αναθεωρήσει το νόμο του 1978 για την ασφάλεια (Foreign Intelligence Surveillance Act), προκειμένου να μην σταματήσουν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Υποστήριξε ότι πρέπει να περιοριστούν οι επιφυλάξεις για τις υποκλοπές που διενεργούνται χωρίς δικαστική εντολή από τις μυστικές υπηρεσίες και αφορούν άτομα που σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των ΗΠΑ.

«Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τους τρομοκράτες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο για να επικοινωνούν μεταξύ τους, να στρατολογούν πράκτορες και να σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον της χώρας μας. Οι τεχνολογίες αυτές δεν υπήρχαν όταν ο νόμος ψηφίστηκε πριν από τριάντα χρόνια και ο νόμος δεν ακολούθησε τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Αποτέλεσμα: παρεμποδίζεται η χώρα μας στην ικανότητά της να αποκτά ζωτικής σημασίας πληροφορίες για να κρατήσει σώο τον αμερικανικό λαό» είπε ο Τζ.Ο.Μπους.

Άλλωστε, ήδη το Κονγκρέσο έχει εγκρίνει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το οποίο αποδέχεται εισηγήσεις της επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σχόλια