Ξεκίνησε η δίκη της Νταϊάνα και του Ντόντι

0

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ξεκίνησε, χθες, η δικαστική έρευνα των συνθηκών θανάτου της πριγκίπισσας, της Ουαλίας, Νταϊάνα και του Αιγυπτίου επιχειρηματία, Ντόντι αλ Φαγέντ

Η διαδικασία, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες ξεκίνησε με την ορκωμοσία των 11 ενόρκων.
Το σώμα των ενόρκων απαρτίζουν έξι γυναίκες και πέντε άντρες. Επιλέχθηκαν με κλήρο από ένα συνολικό κατάλογο 25 υποψηφίων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ένορκοι θα συνοδεύονται από αστυνομικούς.
Τη δεύτερη εβδομάδα της διαδικασίας, οι ένορκοι θα ταξιδέψουν μέχρι το Παρίσι για να δουν από κοντά το σημείο του δυστυχήματος.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη σήραγγα Ποντ ντ’ Άλμα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου του 1997.
Ο Μάικλ Κόουλ, εκπρόσωπος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, πατέρας του εκλιπόντος Ντόνι, κάλεσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να προσέλθουν ως μάρτυρες στην ακροαματική διαδικασία.
«Είναι η τελευταία ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια», είπε ο Μάικλ Κόουλ στη βρετανική πρωινή εκπομπή GMTV και συμπλήρωσε, «σε διάφορες φάσεις της ζωής της η Νταϊάνα μιλούσε εμπιστευτικά μόνο στη βασίλισσα. Είναι η μόνη που γνωρίζει καλά την πνευματική κατάσταση της εκλιπούσης».
Η γαλλική και η βρετανική αστυνομική έρευνα απέδωσαν το θάνατό τους σε δυστύχημα, οφειλόμενο στην υπερβολική ταχύτητα και την κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό, Ανρί Πολ, ο οποίος βρισκόταν επιπλέον υπό την πίεση των φωτορεπόρτερ.
Εν τα μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την προσφυγή του Μοχάμεντ Αλ Φάγιεντ κατά των γαλλικών αρχών για τις έρευνες που διεξήγαγαν σχετικά με το θάνατο του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σχόλια