Ξεκίνησε η δίκη του Μάικλ Τζάκσον

0

Ξεκίνησε χθες στην Αμερική η πολύκροτη δίκη του διάσημου τραγουδιστή της ποπ Μάικλ Τζάκσον, η οποία υπολογίζεται να κρατήσει έως και έξι μήνες. Προς το παρόν η διαδικασία αφορά την επιλογή των 12 ενόρκων και 8 αναπληρωματικών από 750 υποψηφίους, κάτι που αναμένεται να κρατήσει μερικές εβδομάδες, δεδομένου ότι λίγοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν τελικά να αφιερωθούν για τόσο μεγάλο διάστημα στην παρακολούθηση της δίκης.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του τραγουδιστή αφορά 10 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ύστερα από την καταγγελία ενός 15χρονου πλέον αγοριού. Ο δικαστής ωστόσο απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα να καταθέσει ο ανήλικος κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, αρνήθηκε να εξαιρέσει τον Βρετανό δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ από να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ το ντοκυμαντέρ του, στο οποίο ο Τζάκσον δηλώνει ότι κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με ένα παιδί, θα προβληθεί στους ενόρκους.

Ο ίδιος ο Τζάκσον δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι τελικά θα απαλλαγεί από τις υποψίες σε βάρος του. «Πιστεύω στη Δικαιοσύνης και δικαιούμαι μία δίκαιη δίκη, όπως κάθε Αμερικανός πολίτης» σημείωσε ο τραγουδιστής, ο οποίος χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση ως έναν εφιάλτη.

Σχόλια